KÖNYVKÖTŐ TANFOLYAM

A TANFOLYAM:


A házi barkácsolás, foltozgatás és nem beszélve a celluxozás helyett inkább profin mentsünk meg könyveket, vagy készítsünk újat. Alkossunk hagyományos és kreatív nyomdaipari-, papíripari-és kötészeti termékeket, alkotásokat. Magunknak, a családnak, az ismerősöknek. Használva a hagyományos és mai új technológiákat, technikákat.

Az alkotás öröme és eredménye leírhatatlan! A könyv örök!

A tanfolyam nem OKJ képzés, hobbi szintű ismeretet nyújt (vagy annál sokkal többet!).

Az INAS tanfolyamon az átfogó nyomdaipari ismeretektől eljutunk a saját készítésű új könyvig, valamint javítunk és újrakötünk használt könyvet. A MESTERINAS tanfolyamon a megszerzett ismereteinket bővítjük a klasszikus bőrkötésekkel, speciális kötési technikákkal, illetve kreatív módok és anyagok használatával készítünk könyvet, mappát és dobozt.

A tanfolyam elvégezhető online távoktatás formában vagy intenzív egyedi vagy csoportos személyes oktatással.

MIKOR ÉS MENNYI IDŐ A TANFOLYAM?


Az elméleti és gyakorlati képzés távoktatás formában történik élő interaktív konzultációval.

Mit jelent és hogyan működik a távoktatás?

Az egyes modulok lépésenként és egymásra épülve tartalmazzák a szakmai elméleti és gyakorlati tudás megszerzéséhez szükséges tananyagot, ami videó formában bármikor, többször meg tudsz nézni és vele párhuzamosan elkészíteni a gyakorlati feladatot. Nagy előnye, hogy Te osztod be az idődet és a tanulás intenzitásodat. Valamit tapasztalatból a visszanézhető videó anyagok nagyon nagy segítséget nyújtanak. Hétköznap esténként általad választott időpontban csatlakoznod kell élő interaktív konzultációhoz, ahol az elkészült gyakorlati feladatot átnézzük, vagy együtt megcsináljuk, befejezzük. Ezt követően kezdheted a következő modult, ahol az előző folyamat ismétlődik. Majd az INAS tanfolyam végén a megszerzett tudásodat vizsgadarabok elkészítésével mutatod be. Ezt követően kezdheted a MESTERINAS modulokat, ha tovább bővítenéd ismereteidet.

Személyes gyakorlati foglalkozásra is van lehetőség, megbeszélés szerint az INAS tanfolyam alatt, illetve a MESTERINAS tanfolyam kötelezően tartalmaz 1 napot.

Mennyi idő elvégezni a tanfolyamot?

Ahogy korábban említettem, a távoktatás előnye, hogy saját tempóban és időbeosztásban tudsz haladni. Általános tempóban heti 2 modul teljesítésével kb. az alábbi idő alatt tudod teljesíteni a tanfolyamot:

INAS tanfolyam - távoktatás: 3-6 hét.

INAS tanfolyam - intenzív személyes: 1 hét.

MESTERINAS - távoktatás: 2-4 hét.

MESTERINAS - intenzív személyes: 1 hét.

Mikor és hogyan kezdődik, kezdhetem el?

Habár távoktatás formában veszel részt a tanfolyamon a személyes kapcsolat kiemelten fontos szerepét semmi esetre sem hagyjuk el. Egy start élő, online, interaktív foglalkozással kezdünk neki a tanulmányoknak, ahol minden részletet megbeszélünk, megismerkedünk, hiszen kis szakmai közösség alakul ki. Megismered a tanulmányi rendszer használatát, majd ezt követően akár azonnal, saját időbeosztásodban bele is kezdhetsz, amint az anyag és eszköz feltételek megvannak. A következő tanfolyam várható indulási időpontját megtalálod a lap alján.

Személyes képzés egyedi egyeztetés alapján!

MIRE LESZ SZÜKSÉGEM?


Az elméleti részhez:

A tananyagot és ezzel kapcsolatos minden elemet a képzés zárt szakmai FB csoportjában éred el, melyhez a start foglalkozást követően hozzáférést kapsz. Itt találod meg az oktató videókat, letölthető prezentációkat, egyéb anyagokat, információkat. Virtuális interaktív konzultáción is részt veszel, ezt megteheted számítógéppel, laptoppal, tablettel vagy esetleg mobillal is, amihez MS-Teams-t használjuk. Technikai felszereltség vagy tudás nem kell több, mint amikor videó beszélgetést használsz.

A gyakorlati részhez:

Alapvető módon a gyakorlati rész technikai igénye arra alapul, hogy senkinek nincs otthon felszerelt könyvkötő műhelye és nem is feltétlen szeretne több százezer vagy millió (nem túlzok) forintért alap eszközöket vásárolni. Ezért olyan szerszámokat, eszközöket használunk, melyek könnyen és relatív olcsón beszerezhetőek, vagy már van is otthon. Speciális eszközei minimálisan a Mesterinas képzésnek van, de ezek beszerezhetőek, vagy olcsón elkészíthetőek otthon is. Az alapanyagok egy része megvásárolható papírboltban is, de sajnos vannak speciális anyagok, melyek csak szaküzletben vásárolható meg (amiből rendkívül kevés van). Illetve vannak olyan munkafolyamatok, amit el tudsz végeztetni, ha nincs hozzá géped (pl. a vágás).

A szükséges eszközökről és anyagokról, valamint beszerzési helyekről listát adok!
(Ha alapanyag csomagot rendeltél, akkor csak az eszközökről.)

Személyes képzés esetén a tanuláshoz sem eszközt sem anyagot ne kell beszerezni, a tanfolyam díj tartalmaz mindent. Azonban az otthoni munkához továbbra is szükség lesz eszközökre és anyagokra is.

Tanulmányaidat zárt szakmai FB csoport csatlakozással és aktív részvétellel támogatom! Vendég előadók, exkluzív könyvtár látogatás, nyomda látogatás és egyéb programokat is szervezünk igény szerint!

KÖNYVKÖTŐ INAS TANFOLYAM


Nyomdaipari alapismeretek - a kézirattól a könyvig.

- Történelem dióhéjban.
- Kézirat, tördelés, szedés. Az ólombetűtől a mai szövegszerkesztőkig.
- Előkészítés, nyomóformakészítés.
- Nyomtatás. Magasnyomás, ofszetnyomás, mélynyomás, digitális technológiák. Íves és tekercses nyomtatás. Gépek és gépsorok.
- Nyomdaiparban, kötészetben használt papírok, kartonok, lemezek.
- Könyvkötés folyamatok, kézi és gépi könyvkötés.
- Papírgyártás technológia.
- Szerszámok, eszközök, anyagismeret és balesetvédelem.

Könyvtest készítés.

- Papírméretek.
- Papírkezelés - szálirány, hajtogatás, ívkészítés.
- Könyv részei: könyvtest, tábla, oromszegő, stb… elej, fej, láb...
- Könyvek szétszedése, javítás.
- Előzék típusok, előzék készítés.
- Kötés típusok, ragasztókötés, fűzés, irkatűzés, kemény-, félkemény-, kartonált.
- Vágás!
- Oromszegő, jelzőszalag. Sapkázás, hüvelyezés.

Táblakészítés – könyv befejezés.

- Tábla / borító típusok, anyagok.
- Méretezés, anyagszabás.
- Kartonált-és félkemény borító készítés.
- Félvászon-és egészvászon tábla készítés.
- Fóliázott borító.
- Könyvtábla beültetés, díszítés, aranyozás (érintőleg).
- Beakasztás, befejező műveletek.

Kreatív I.

KÖNYVKÖTŐ MESTERINAS TANFOLYAM


Az INAS tanfolyamon a megszerzett ismereteinket bővítjük a klasszikus bőrkötésekkel, speciális kötési technikákkal, illetve kreatív módok és anyagok használatával készítünk könyvet, mappát és dobozt

Bőrkötések

- Bordára fűzött / ereszre vert könyvtest.
- Metszés festés (díszítés).
- Bőrök és előkészítés.
- Betáblázott / hamis betáblázott kötés.
- Hamis bordás tábla.
- Fél-és egész bőrkötés.
- Japán kötés.
- Mappa készítés.
- Dobozkészítés.

Kreatív II.

INASLEVÉL - BIZONYÍTVÁNY


A tanfolyam vizsgamunka elkészítésével zárul. Amennyiben az sikeres INASLEVÉL vagy MESTERINAS OKLEVÉL kerül kiállításra és átadásra! A végezett inasok szortiment könyvkötésből megfelelő tudással rendelkeznek!

MENNYIBE KERÜL?


INAS - TÁVOKTATÁS tanfolyam díja: 35.000.-Ft

MESTERINAS - TÁVOKTATÁS tanfolyam díja: 35.000.-Ft - (csak az INAS tanfolyam sikeres elvégzését követően kezdhető).

INAS - INTENZÍV tanfolyam díja: 80.000.-Ft

MESTERINAS - INTENZÍV tanfolyam díja: 80.000.-Ft

Amennyiben előzetes kérdésed van, keress emai-ben vagy telefonon. A jelentkezés elküldésével a személyes adataid kezeléséhez, tárolásához hozzájárulsz, azonban azokat a megfelelő törvényi előírásokkal kezelem, harmadik fél részére nem adom ki. Részvétel törlés esetén az adatokat is törlöm.

A tanfolyamok minden elemére a változtatás jogát fenntartom!

TANFOLYAM JELENTKEZÉS >>>